4 vinkkiä millä saavutat tavoitteesi vuonna 2022

Vuosi 2021 lähenee loppuaan ja uusi vuosi 2022 kolkuttelee jo ovella..

Uusi vuosi tuo mukanaan toivon tunteen, toivon jostain entistä paremmasta ja upeammasta. Osalla meistä on jo mielessä, mitä muutoksia toivomme elämässämme tai meissä itsessämme tapahtuvan tulevana vuonna.

Tiedätkö sinä jo mitä toivot vuodelta 2022? Et vielä? Ei hätää! Tämän kirjoituksen luettuasi ja vastattuasi ajatuksella antamiimme kysymyksiin selkeytät suunnan vuodelle 2022.

Tässä blogissa annamme sinulle neljä vinkkiä, miten saavutat tavoitteesi alkavana vuonna. Uuden vuoden tavoitteesi ei tänä tulevana vuonna jää pelkäksi lupauksesi tai tammikuun hetkelliseksi innostukseksi..

Selkeytä mitä todella haluat

Millaista muutosta minä kaipaan? Kirkasta määränpääsi ja tavoitteesi mahdollisimman selkeäksi itsellesi. On tutkittu, että mitä tarkemmin tiedät mitä haluat, sen todennäköisemmin sen myös saat. Helposti kompastumme jo tähän ensimmäiseen vaiheeseen. Haaste on se, että emme oikeastaan edes tiedä, mitä elämässämme todella haluamme. Tänään haluamme tätä ja huomenna taas toista. Tuntuuko tutulta?

Pysähdy ja kysy itseltäsi seuraavat kaksi kysymystä: mitä minä todella haluan? Mikä minulle on tärkeintä elämässäni? Tutustu itseesi, selvitä kuka sinä olet, mitä sinä haluat ja mikä merkitsee sinulle elämässäsi. Kaikki muutos lähtee itsensä tuntemisesta. Vastaa joka päivä näihin kahteen kysymykseen konkreettisesti kirjoittamalla. Vastaukset eivät välttämättä aukea heti, mutta kun toistat itseltäsi näitä kysymyksiä tarpeeksi pitkään, jonain päivänä tiedät selkeät vastaukset.

Mitä sinä haluat vuonna 2022? Kirjoita tavoitteesi yhdeksi selkeäksi lauseeksi niin, että 5 vuotiaskin ymmärtäisi, mitä sinä haluat saavuttaa.

Tiedä motivaatio tavoitteesi takana

Kun tiedät tavoitteesi ja suunnan vuodelle 2022, niin seuraava tärkeä kysymys on: miksi minä haluan tätä? Mitä tavoitteen saavuttaminen antaa minulle? Tämä on se hetki, kun tutkit tavoitettasi syvemmin ja todellisia syitä sekä motiiveja tavoitteesi takana. Näiden asioiden tulisi olla sinulle merkityksellisiä ja herättää sinussa tunteita, mikäli tavoitteesi todella on sinulle tärkeä. Tämä on samalla hyvä testi tutkia sitä, että ovatko nämä tavoitteen tuomat asiat sinulle niin merkityksellisiä, että olet valmis tekemään töitä niiden eteen. Sillä nämä asiat ovat lopulta niitä, jotka motivoivat meitä kulkemaan kohti tavoitettamme päivittäin. 

Muistuta itseäsi joka päivä siitä, miksi tavoitteesi on sinulle tärkeä. Se onnistuu vain siten, että tiedät, mitä tavoitteen saavuttaminen sinulle antaa.

Rakenna elämäntapasi tavoitteesi tueksi

"Haluan nopeimman tavan laihtua ja päästä kuntoon."

"Haluan pikaisimman tavan tehdä rahaa ja rikastua."

"Haluan tehokkaimman tavan muuttaa elämääni heti ja nyt." 

Kerro, kerro, ostan, ostan! Nopeat lupaukset myyvät. Miksikö? Siksi, että kaikki haluavat oikoteitä. Kaikki tulisi saada nopeasti ja helposti, ilman todellista sisäistä muutosta. Muutosta, joka ottaa enemmän aikaa, mutta luo pysyviä tuloksia elämääsi. Mietitäänpä nyt hetki. Kuinka joku tulee todella hyväksi jossakin asiassa? Toistamisen kautta. Kun toistat samaa asiaa yhä uudelleen ja uudelleen, alat hallita asian kuin asian lopulta erinomaisesti. Kun toistat jotain asiaa 21 päivää siitä tulee tapa. Ja kun toistat jotakin asiaa yli 90 päivää siitä tulee elämäntapa.

Elämäntyylin muuttaminen ottaa siis aikaa. Oletko valmis muuttamaan elämäntapaasi, jotta saavutat tavoitteesi? Sillä vain rakentamalla elämäntyylisi siten, että se tukee tavoitettasi, saavutat tavoitteesi ja luot siitä pysyvän osan elämääsi. Jos sinun tämän hetkinen elämäntyylisi ei tue vuoden 2022 tavoitettasi, et tule sitä saavuttamaan. Kysymys siis kuuluu: miten rakennan elämäntavan, joka tukee tavoitteeni saavuttamista? Mitä tämä tarkoittaa omassa arjessani ja rutiineissani?

Keskity tavoitteeseen joka päivä

Onko sinulle käynyt joskus niin, että olet luonut uuden vuoden tavoitteen, mutta unohtanut sen tammikuun jälkeen? Veikkaus, että lähes kaikille on käynyt näin. Tutkitusti 88% epäonnistuu uuden vuoden tavoitteissaan. Mikäli haluat saavuttaa jotain on sinun keskityttävä siihen joka ikinen päivä. Sinun on kohdistettava energiasi ja fokuksesi tavoitteeseesi. Sinun on tietoisesti pysähdyttävä tavoitteesi äärelle säännöllisesti ja katsottava, miten matkasi sujuu.

Helpoiten tämä onnistuu siten, että luot itsellesi päivittäisen rutiinin pysähtyä tavoitteesi äärelle. Kysy päivittäin itseltäsi: mikä teko vie minua parhaiten kohti tavoitettani juuri tänään? Oman Elämäni Kingi -työkirjan avulla sinun on selkeä ja helppo pitää uuden vuoden tavoitteesi kirkkaana mielessäsi joka päivä. Käytät siihen 10 minuuttia joka aamu ja luot fokuksen päivääsi laittaen päivän toiminnot tukemaan tavoitettasi. Oli tavoitteesi mikä tahansa, Kingi työkirja auttaa sinua sen saavuttamisessa.

Osta omasi klikkaamalla tästä!

How badly I want it?

Kun olet pysähtynyt vastaamaan tämän blogin kysymyksiin, tiedät myös, mitä tavoitteesi saavuttaminen sinulta vaatii. Kysymys kuuluu, miten paljon ja isosti haluat nyt saavuttaa tavoitteesi? Joskus saatat myös huomata tässä vaiheessa, että et haluakaan tavoitettasi niin paljon, että olisit valmis tekemään sen eteen todellisia muutoksia elämässäsi. Sekin on hieno oivallus! Onnittele itseäsi. Voit pohtia myös auttaisiko tavoitteen muokkaaminen sopivammaksi siten, että se sopisi pienin palasin arkeesi. Tai sitten puhkut nyt intoa ja inspiraatiota tavoitteesi suhteen. Silloin tiedät, että tavoitteesi on sinulle todella tärkeä. Olet valmis muuttamaan niin itseäsi kuin elämäntyyliäsi saavuttaaksesi tavoitteesi.

Elämäntapamuutoksen ja tavoitteen toteuttaminen ei ole helppoa, mutta se on aivan varmasti kaiken työn, kasvun ja oppien arvoista! On hyvä muistaa myös, että lopulta määränpää ei ole se juttu, vaan koko matka. Siispä upeaa matkaa uuteen vuoteen 2022!

Ilolla ja inspiraatiolla, Emilia ja Andrea