Haluan muutosta elämääni, mutta olen jumissa!

"Miten poistan esteet haluamani muutoksen tieltä?"

Syksy - mitä upeaa uudistumisen energiaa se pitääkään sisällään! Tyypillisesti syksy saa meidät asettumaan aloilleen sekä kysymään itseltämme minkälaiseen arkeen haluamme palata. Pohdimme usein syksyllä vastauksia seuraaviin kysymyksiin: minkälainen arki tekee minut onnelliseksi? Minkälaista muutosta minä kaipaan elämääni ja arkeeni tällä hetkellä?

Ihmisessä on luonnostaan sisäsyntyinen tarve kasvulle ja kehittymiselle. Uuden oppiminen ja elämän eteneminen tekevät meidät onnelliseksi. Se ei ole pois siitä kiitollisuudesta, jota voit kokea kaikista hyvistä asioista elämässäsi. Voit yhtäaikaa olla sekä kiitollinen, että haluta jotain uutta ja yhä parempaa. 

Sinulla on täysi oikeus toteuttaa toivottu, haluamasi muutos elämässäsi milloin tahansa!

Pysähdy!

Lukiessasi tätä tekstiä, pysähdy ja kuuntele nyt mitä sydämesi vastaa sinulle seuraavaan kysymykseen: minkälaista muutosta minä haluan juuri nyt voidakseni paremmin? Sinä olet kaiken hyvän arvoinen ja sisimmässäsi tiedät sen, siksi tuo myönteinen muutos vetää sinua puoleensa. Muutoksen mukana kuvioihin astuu kuitenkin joka ikinen kerta mukaan myös pelko, joka saa meissä aikaan muutoksen vastustamisen ja epäröimisen. Alamme itse selitellä ja sabotoida muutosta ajatuksillamme ja omilla mielen tarinoillamme, ennen kuin edes aloitamme. Siksi muutoksen toteuttaminen ei ole aina kovinkaan helppoa.

Neljä sisäistä estettä haluamasi muutoksen tiellä

Lyhyesti sanottuna aivojemme tehtävä on pitää meidät elossa sekä turvassa ja siksi alitajuisesti vastustamme kaikkea muutosta, sillä aivomme kokevat muutoksen meille uhkana ja vaarana. Suurimmat esteet toivomasi muutoksen tiellä ovat siis useimmiten sinun omassa mielessäsi. Oletko kuullut sanonnan, että muutoksen tulee tapahtua ensin mielessäsi, jotta se voi tulla näkyväksi? Toisin sanoen, jos haluat muuttaa jotain elämässäsi, on sinun ensin muutettava itseäsi ja ajattelutapaasi. Mitä nämä yleisimmät sisäiset esteet muutoksen tiellä sitten oikein ovat? Ne ovat uskomuksiasi, jotka liittyvät siihen muutokseen, jonka haluat toteutuvan. Esittelemme sinulle nyt neljä yleistä ajatusmallia, jotka estävät usein meitä astumasta haluamallemme muutoksen polulle. Pohdi lukiessasi, tunnistatko sinä itsessäsi seuraavanlaisia ajatuksia.

”EN MINÄ VOI”

Huomaatko käyttäväsi usein ilmaisua tai ajattelevasi ”en voi". Perustelemme usein itsellemme asioita sen kautta, ettemme voi tehdä jotain, mitä haluaisimme, koska.. Löydämme loputtoman paljon syitä, miksi emme voi toteuttaa haluamaamme muutosta. Aina kun ajattelet jostain asiasta ”en minä voi” vierität vastuun ja valinnan pois itseltäsi. Lopulta todella harva asia on oikeasti ”en voi”. Sen sijaan moni asia on todellisuudessa ”en halua”.

Tässä Emilian aikaisempi ajatusmalli toimii hyvänä esimerkkinä.

"Ajattelin todella pitkään, että en voi alkaa yrittäjäksi ja irtisanoa itseäni päivätyöstäni, koska en tiedä selviänkö taloudellisesti. Ymmärsin lopulta kysyä itseltäni enkö minä todella voi vai enkö minä vain halua? Oivalsin, että kyllä minä voin, mutta en halua, koska pelkään. Pääsin tätä kautta käsiksi syvimpiin pelkoihini tähän muutokseen liittyen. Pelkäsin, saisinko yrittäjänä tarpeeksi rahaa maksaakseni asuntoni, laskuni ja muun elämiseni. Päätin kohdata nämä pelkoni, sillä lopulta halu oli pelkoa voimakkaampi. Minä otin vastuun muutoksesta ja tänään minä olen yrittäjä."

Useimmiten se, miksi emme halua toteuttaa muutosta, johtuu siis peloistamme. Niin kauan kun menemme sanojen ”en minä voi” taakse, meidän ei tarvitse kohdata muutokseen liittyviä pelkojamme. Ensi kerralla, kun huomaat sanovasi "en voi", haastamme sinut kysymään itseltäsi rehellisesti etkö voi toteuttaa muutosta vai etkö halua totetuttaa muutosta? Jos vastaat ettet halua, kysy itseltäsi, miksi et halua. Näin otat vastuun asiasta ja parhaassa tapauksessa kohtaat pelkosi. Voit alkaa työstää pelkojasi vasta, kun olet ensin tunnistanut ja kohdannut ne. Oman Elämäni Kingi -kirjassa paneudumme muutoksen aiheuttamiin pelkoihin syvemmin, kohtaamme ne ja lopulta toimimme niistä huolimatta. Sinä teet valinnat, eivät sinun pelkosi. Voit tuntea pelkoa, mutta sinä et ole pelko. Sinä voit, kun niin haluat!

”MINÄ ODOTAN"

Kauanko olet odottanut, että muutos toteutuisi kuin itsestään? Hei, kauanko ajattelit vielä odottaa? Meillä on helposti tapana siirtää toivottua muutosta eteenpäin, niin sanotulle paremmalle ajalle. Perustelemme itsellemme, että nyt ei ole hyvä aika. Olemme valmiita muutokseen "sitten kun”. On toki asioita, joiden kanssa ei kannata kiirehtiä ja odottaminen on ihan paikallaan. Mikäli kuitenkin huomaat toistuvasti siirtäväsi muutosta kaipaavaa asiaa eteenpäin, vie asian lykkääminen lopulta vain energiaasi ja syö omaa voimaasi. Mitä sinä todellisuudessa odotat? Mikä on se parempi aika? Sillä kuule, muutoksen aika on heti kun päätät niin, muutoksen aika on halutessasi juuri nyt!

Usein vaikeinta on juurikin aloittaminen, sillä emme tiedä, mistä ihmeestä aloittaa. On tutkittu, että lopulta sillä, mistä aloitat ei ole niinkään väliä, pääasia on, että lakkaat odottamasta ja oikeasti aloitat. Päätösvalta elämästäsi ja haluamastasi muutoksesta on sinulla. Haastamme sinut tekemään tänään yhden selkeän teon kohti muutosta. Teon, josta itse tiedät, että olet aloittanut matkasi kohti uutta. Mikäli kaipaat apua muutoksen aloittamisessa, Oman Elämäsi Kingi -kirja auttaa sinua. Se johdattaa sinut haluamasi muutoksen äärelle askel askeleelta, päivä kerrallaan, 66 päivän ajan. Työkirjan avulla motivoidut ottamaan ensimmäisen askeleesi ja kulkemaan matkaasi päivittäin kohti toivomaasi muutosta. Ei enää odottelua!

”SE VAATII NIIN PALJON”

Kuinka usein jätämmekään astumasta muutoksen polulle siksi, että mielessämme näemme vain kaiken sen suuren vaivan, mikä meidän tulee tehdä tämän muutoksen eteen. "Se vaatii niin paljon, että en kyllä millään jaksa toteuttaa muutosta." Kuulostaako tutulta ajatukselta? Kyllä, jokainen muutos vaatii paljon tekoja ja toimintaa, se on kiistämätön fakta. Fakta on myös se, ettei mikään muutu, jos mitään ei muuta. Muutoksen voi kuitenkin tehdä pieninä askeleina arkeen ujutettuna, asia kerrallaan.

Jos teet vuoden ajan päivittäin yhden pienen asian muutoksen hyväksi, olet tehnyt vuodessa 365 asiaa. Ja 365 eteenpäinvievää asiaa on hemmetin paljon! Jo kuukaudessa tulet saavuttamaan huomattavia asioita, takaamme tämän sinulle omalla kokemuksellemme. Ajattele muutosmatkaasi pieninä paloina, päivä kerrallaan, hetki kerrallaan, askel kerrallaan. Keskity siihen, että juuri tänään teet parhaasi ja otat askeleen kohti toivomaasi muutosta. Oman Elämäni Kingi -kirja pitää sinut päivittäin fokuksessa ja sen avulla teet yhden konkreettisen asian päivittäin kohti määränpäätäsi. Yksi pieni askel per päivä - kuulostaako enää niin paljolta?

 ”MINULLA EI OLE AIKAA"

Huomaatko ajattelevasi, että päiväsi ovat jo aivan täynnä, mistä ihmeestä revit muka aikaa muutoksen toteuttamiselle? Jo pelkkä ajatus ahdistaa, jos vielä pitäisi tehdä jotain lisää ja enemmän. Tämä on inhimillistä ajattelua ja jokainen meistä on varmasti tuntenut näitä tuntemuksia. Yksi iso este sille, miksi emme toteuta haluamaamme muutosta on se, että ajattelemme, ettei muutokselle yksinkertaisesti ole aikaa. Haastamme sinua nyt hieman: onko todella niin, ettei muutokselle ole aikaa vai etkö sinä vain ole valmis ottamaan sille aikaa? Nämä ovat kaksi täysin eri asiaa. Sinä itse päätät joka päivä mihin käytät aikasi, energiasi ja koko elämäsi. Haluatko kuulla muutaman faktan suomalaisten ajankäytöstä? Aikuinen ihminen on keskimääräisesti hereillä 16 tuntia päivästä. Vietämme keskimäärin sosiaalisessa mediassa 7 tuntia viikossa, usein jopa enemmänkin, eli noin tunnin päivässä ja televisiota tai muuta ruutua katselemme noin kolme tuntia päivässä. Voi olla, etteivät nämä väitteet koske juuri sinua, mutta jokaisella meistä on ajankäytön syöppöjä, joita emme helposti halua tunnustaa. 

Kuinka tärkeänä sinä pidät omaa hyvinvointiasi? Entäpä omia unelmiasi? Tai omaa elämääsi? Mieti, mitä voi tapahtua jos käytät 10-15 minuuttia päivästäsi itseesi, pysähtyen oman elämäsi äärelle ja luoden elämästäsi yhä merkityksellisempää. Voimme omalla kokemuksellamme luvata, että hemmetin hienoja asioita. Oman Elämäsi Kingi -kirja on suunniteltu sinulle siten, että jokaisena aamuna priorisoit itseesi kymmenen minuuttia. Kymmenen minuuttia päivästäsi, ei sen enempää.

Oletko sinä valmis ottamaan askeleen kohti uutta, kohti muutosta? Sillä nyt on sinun aikasi, sinä pystyt siihen ja se vaatii sinulta päivittäin pienen hetken itsellesi, ei sen enempää. Sinä olet tärkeä ja arvokas, olet haluamasi muutoksen arvoinen!

Osta oma Oman Elämäni Kingi -työkirja klikkaamalla tästä ja aloita matkasi muutokseen!

Intohimolla Andréa ja Emilia