Kuinka saavutat kasvua vuonna 2022

Kaipaatko vuodelta 2022 henkilökohtaista, syvää kasvua? Tarve kasvaa ja kehittyä on ihmiselle sisäsyntyistä ja luontaista. Tämä tarve täyttyy silloin, kun koet oppivasi, kehittyväsi ja laajentuvasi. Nämä asiat saavat sinut tuntemaan sisäistä tyytyväisyyttä ja hyvää oloa.

Kun sinä itse muutut ja kehityt, myös sinun ulkoinen elämäsi muuttuu ja kehittyy. Toisin sanoen, jos tavoittelet tänä vuonna jotakin, mitä sinulla ei vielä ole, kysy itseltäsi: millaista kasvua minun tulee itsessäni saavuttaa, jotta tavoitteeni toteutuminen on mahdollista?

Sillä saavuttaaksesi tavoitteesi, on sinun kasvettava ihmiseksi, jolle tavoitteen tämän saavuttaminen on mahdollista. Helposti unohdamme, että oma kasvumme ja siihen satsaaminen on oleellisin asia tavoitteen tai minkä tahansa muutoksen saavuttamisen kannalta. Sinun on tutustuttava itseesi yhä syvemmin sekä ymmärrettävä itseäsi ja motiivejasi entistä paremmin.

Mutta miten?

Elä, koe, pysähdy!

Saatamme helposti ajatella, että kasvamme aina kokemustemme kautta. Tämä ei pidä täysin paikkaansa, sillä emme automaattisesti kasva ihmisinä kokemustemme myötä. Kokemukset viisastuttavat meitä ainoastaan silloin, kun pysähdymme näiden kokemustemme äärelle ja kysymme itseltämme, mitä tämä kokemus opetti ja antoi minulle sekä miten jatkossa voin hyödyntää tätä oppimaani? Kun jatkossa hyödynnät kokemuksen tuomia oppeja, muutat toimintaasi sekä teet sen mukaisia valintoja arjessasi, olet saavuttanut kokemuksen tarjoamaa todellista kasvua ja kehittymistä.

Voit aina haalia uusia kokemuksia ja elämyksiä. Voit esimerkiksi matkustaa tuntemattomaan paikkaan, tavata uusia ihmisiä, opetella jotain uutta tai aloittaa harrastuksen, jota et ole aiemmin kokeillut. Täysin uudelaiset kokemukset opettavat itsestäsi aina jotain uutta, jos muistat pysähtyä niiden äärelle. Silloin todella hyödynnät niitä omassa kasvussasi. Voit aina myös palata jonkin vanhankin kokemuksesi äärelle ja pohtia näitä samoja kysymyksiä siihen liittyen.

Vinkki: Listaa paperille minkälaisia uusia kokemuksia haluat elämääsi vuonna 2022? Ne voivat olla niin pieniä arkisia kokemuksia kuin suuria elämyksiä. Vain mielikuvituksesi on rajana!

Lue ja avarra mieltäsi

Kirjat, jotka laittavat sinut ajattelemaan omaa elämääsi ja antavat uudenlaisia näkökulmia siihen liittyen, tuovat sinulle kasvua. Lue joka kuukausi yksi kirja henkiseen kasvuun liittyen. Lue rauhassa, läsnäollen ja peilaa kirjan asioita omaan elämääsi ja itseesi. Kysy itseltäsi lukiessasi, mitä nämä asiat tarkoittavat minun elämässäni ja minussa itsessäni?

Kirjavinkit:

Jay Shetty - Ajattele kuin munkki

Joe Dispenza - Luo itsesi uudelleen

Wayne W. Dyer - Hyväksy itsesi, uskalla elää

Tommy Hellsten - Saat sen, mistä luovut

Kuuntele mieltäsi kehittäviä podcasteja

Jos lukeminen ei ole sinun juttusi, voit myös kuunnella itsensä kehittämiseen liittyviä podcasteja. Pohdi kuunnellessasi, miten voin hyödyntää kuulemaani omassa arjessani ja liitä opit käytäntöön.

Podcastvinkit:

The Mindset Mentor

On Purpose with Jay Shetty

The Brendon Show

Modern Wisdom

Kirjoita päivittäin 10 minuutin ajan

Tämä on meidän kahden suosikkivinkki, sillä oman kokemuksemme mukaan mikään ei ole yhtä tehokas tapa tutustua itseensä, kuin vastata päivittäin hyviin, eteenpäinvieviin kysymyksiin. Kirjoittaminen auttaa sinua pysähtymään päivittäin ja tulemaan tietoiseksi siitä, mikä sinulle on merkityksellistä ja mitä sinä todella haluat elämässäsi. Kirjoittamisen kautta opit tunnistamaan tavoitteidesi takana olevat syvimmät motiivisi ja luot arkeesi rutiinit, jotka auttavat sinua saavuttamaan tavoitteesi. Kirjoittamisen avulla sinä johdat itseäsi ottamaan päivittäin askeleita määränpäätäsi kohti. 

Käyttämällä 10-15 minuuttia joka aamustasi itseesi ja unelmiisi, kasvat ihmisenä ja kuljet kohti elämää, jota olet aina halunnut! 10-15 minuuttia päivästä on pieni siivu, huomioiden, mitä tämä itseesi ja kehitykseesi käytetty aika sinulle tarjoaa..

Vinkki: Mikäli et ole aikaisemmin kirjoittanut, voi se tuntua alkuun haastavalta. Oman Elämäni Kingi -kirja antaa sinulle valmiit kysymykset, joihin vastaat 69-päivän ajan. Pääset tutkimaan kirjaa klikkaamalla tästä.

Meditoi ja vietä aikaa hiljaisuudessa

Hiljaisuudessa kohtaat itsesi ja sen kuka sisimmiltäsi olet. Hiljaisuudessa tunnistat syvimmät arvosi, toiveesi sekä tunteesi. Kun vietät säännöllisesti aikaa hiljaisuudessa, et voi välttyä itseesi tutustumiselta. Luo päiviisi tietoisesti hetkiä, jolloin voit olla täysin hiljaa itseksesi ja sulkea ympäriltä kaiken ylimääräisen pois.

Vinkki: Jos meditoiminen on sinulle uutta, aloita olemalla 5 minuuttia hiljaisuudessa päivittäin. Voit vähitellen pidentää hiljaisuudessa vietettyä aikaa.

Hanki mentori tai terapeutti

Opimme ja kehitymme, kun saamme peilata ja jakaa ajatuksiamme jollekin toiselle. Ihmiselle, joka on läsnä ja meitä varten. Hän osaa esittää kysymyksiä, joita itse emme ole aikaisemmin hoksanneet kysyä itseltämme. Mentori tai terpapeutti rohkaisee sinua näkemään itsesi, hyväksymään itsesi ja luottamaan itseesi.

Astu taika-alueelle, pois mukavuusalueeltasi

Ylläolevat vinkkimme ovat erittäin toimivia tapoja saavuttaa kasvua ja kehitystä, mutta lopulta mikään näistä ei taida vetää vertoja itsensä haastamiselle ja mukavuusalueelta poistumiselle. Aina kun uskaltaudut tekemään jotain mikä pelottaa ja haastaa sinua, joudut automaattisesti kasvamaan. Mukavuusaluleelta poistuminen vaatii itsensä puskemista kohti tuntematonta ja se saa sinut hyödyntämään omia kykyjäsi ja potentiaaliasi aivan uudella tavalla. Siksi mukavuusalueelta taika-alueelle astuminen on varma ja tehokkain tapa saada itsensä kasvamaan ja kehittymään isosti! Rohkeutta ei ole se, ettei pelkää, vaan se, että toimii pelosta huolimatta.

Vinkki: Luo vuodelle 2022 oma rohkeuslistasi. Valitse rohkeuslistalle 3-8 asiaa, jotka vaativat sinua astumaan pois mukavuusalueelta taika-alueelle, jossa ihmeitä tapahtuu. Toteuta listan asiat vuoden 2022 aikana. Kysy jokaisen rohkean stepin jälkeen itseltäsi, mitä opin nyt itsestäni ja elämästäni?

Tässä sinulle ideoita, miten voit vuonna 2022 kasvaa uudelle tasolle ja luoda sen myötä täysin uuden tason elämääsi. Poimi näistä itsellesi sopivat ideat, toteuta ne rohkeasti ja kasva! 

Näin mekin teemme,

Rakkaudella ja rohkeudella Emilia ja Andrea